I tvivl ?!

brevkassespørgsmål

I tvivl ?!

brevkassespørgsmål af
Anonym
12 år
Oprettet 11 år 2 uger siden

Hej. I skrev til en 14 årig pige (hed noget med "ang. Kønsygdomme") at man kun kunne få kønssygdomme når væsken fra kønnet rør hinanden. Men i siger også at man kan få det ved blowjob ? Den forstår jeg ikke (har selv givet blowjob. omkring 15 gange på mine daværende kærester) Mit spøgsmål er. Hvordan kan man få kønssygdomme via blowjob? (For vil jo helst gerne undvære)

Svar: 

Hej igen..

Super godt du spørger og jeg kan godt forstå du lige undrer dig.. men det er faktisk sådan, at hvs en fyr kommer i munden på dig og du har små rifter eller at der er adgang til nogle blodkar din mund. Hvis for eksempel du har dårligt tandkød og det kan bløde.

En fyr har også pre-spærm, så han behøver ikke at komme helt, for at kunne smitte dig.

Sandsyndligheden for at blive smittet med fx. syfilis, gonerè og klamydia er ikke specielt store, men de er der. Derfor kan det være rart at fyren er tjekket for disse ting, eller bruge et kondom.

Nu er jeg ikke læge og kan ikke komme med en bedre forklaring, så hvis du gerne vil have lidt mere at vide, så synes jeg du skal spørge din egen læge eller skrive til brevkassen "Sundhed og sygdom" her i Cyberhus. Men jeg fandt også en brevkassesvar på netdoktor.dk, som jeg synes forklarer lidt. Det er lidt voksent skrevet, men ok.

Kan du have det godt
Venlig hilsen
Erroll

Rådgiver har svaret på dette spørgsmål

© Copyright 2022 - Center for Digital Pædagogik

En del af: EU's Safer Internet Program