abrudt samleje

forumspørgsmål

abrudt samleje

forumspørgsmål af
anonym
Oprettet 12 år 2 måneder siden

hej.

 

jeg er meget frustreret. jeg havde forleden sex med min kæreste. uden kondom. altså afbrudt samleje. er så bange! hvor stor er risikoen for at blive gravid? jeg tør ikke tage en graviditets test. men er der nogen der kan fortælle om risiko osv? er så bange og fortryder! for jeg vil virkelig ikke være gravid! jeg har bare mistet lysten til mange ting. gider slet ikke skrive med min kæreste, for er helt nede. please hjælp.

Kommentarer

Hej, jeg synes du skal tale med din kæreste om det, så han kan støtte dig og berolige dig. jeg synes du skal tage en test, det er bedre at vide det hurtigst muligt hvis det er sket.

Sandsynligheden er svær at beregne  - men hav aldrig afbrudt samleje, da der kan komme præ-sæd, som også kan gøre dig gravid. I mange tilfælde sker der ikke noget, men tjek det alligevel - og lad vær at gøre det igen!

 

Er uheldet ude, skal du bare huske at holde hovedet koldt. Du kommer igennem det, tag mit ord for det, jeg har prøvet det selv (:

 

D.(;

411

 kan du så fortælle mig hvad du gjorde? :/ er så nervøs for hvis jeg er gravid. så får jeg problemer. og alt vil gå galt :-(

362

Hej Anonym.

Det er jo en rigtig uheldig situation du er kommet ud i og kan godt forstå du er meget frustreret over det. Hvad chancen er for at du er gravid kan ikke siges med sikkerhed, nogle gange går det galt, andre gange er man mere heldig.

Det lyder som om du virkelig er helt nede på bunden at skrabe over dette her og kan som sådan godt forstå dig men du er nødt til at vise dig stærk i en sådan situation. Det kan måske godt lyde lidt hårdt men man er jo trods alt selv skyld i hvad der er sket (ikke ment som nogen beskyldning).

Det bedste for både dig og din kæreste ville nok være hvis du tog til lægen og blev undersøgt da i så ville kunne få afklaret om der overhovedet er noget at være bekymret for. Hvis du ikke er gravid tror jeg i begge to har lært noget af hele historien, skulle du være gravid så må man selvfølgelig gå videre med sagen derfra.

Lige inden jeg går videre så vil jeg gerne lige sige at uanset hvad du bestemmer dig for så syntes jeg at det er meget vigtigt at dig og din kæreste får snakket sammen om det her. Vælger du at gå til lægen kan det måske være en god ide at tage ham med da det måske kan berolie dig lidt.

Men du skriver jo at du helst ikke vil tage en test fordi du er bange og det er selvfølgelig forståeligt men jeg tror alligevel lægen vil være det bedste bud da der så kommer en hurtig afklaring på tingene, og det værste er nædten hvis man går og har det skidt over sådan noget her. Men hvis du er 100% på du ikke vil tage en test, så er der kun at vente og se om du får din menustration (hvis du ikke allerede har fået den). Nu ved jeg ikke om din menustration er regelmæssig eller uregelmæssig men hvis du ikke har fået din menustration efter ca. 1 måned (fra næste gang du skulle have haft den), så skal du kontakte din læge da chancen for graviditet så er noget større.

Et andet godt råd jeg kan give dig er at tale med dine forældre om hele situationen og forklare dem hvad der er sket og hvordan du går og har det. Det kan være rigtig svært at tale om, især med sine forældre men de er som regel mere erfarne inden for sexualitet og graviditet end man selv er, og kan måske komme med nogle gode råd og en løsning.

Jeg håber at du har fået svarene på dine spørgsmål, og sender håb til dig om at uheldet ikke er sket.

Mvh. Daniel

395

Tilføj kommentar

CAPTCHA
Dette spørgsmål bliver stillet for at tjekke om du er et menneske og for at forhindre automatiseret spam.
Udfyld feltet.

© Copyright 2022 - Center for Digital Pædagogik

En del af: EU's Safer Internet Program