Selvforsvar - Øje for øje?

forumspørgsmål

Selvforsvar - Øje for øje?

forumspørgsmål af
Anonym
Oprettet 13 år 6 måneder siden

Hej. Jeg har i en årgang gået til karate. Grunden til at jeg forlod klubben var at jeg skulle kæmpe med et trykket ribben. Det siger måske lidt om hvilke vilkår vi kørte med. Det betød jo selvfølgelig at med alle de fine finesser jeg fik så begyndte jeg at kunne vinde over flere og flere i skolen (indtil videre heldigvis kun for sjov). Jeg er jo også blevet stærkere igennem tiden og er nu den stærkeste i klassen. Min lærer bad mig så tjekke nødværge paragraf 13. Og der står at det er øje for øje og tand for tand.

Så hvis A slår B i hovedet så må B også slå A i hovedet? Eller må B også slå i maven? Min pointe er at hvis jeg bliver slået i hovedet så burde jeg ifølge nødværge paragraf 13 bliver dømt hvis jeg slår overfaldsmanden i maven?

Der står desuden også at folk der har trænet kampsport bliver behandlet hårdere. Skal jeg så gøre mindre end alle andre for at blive dømt?

Så står der at truer min person med et våben så må jeg allerede der gå til angreb i selvforsvar med et våben. Fint. A han truer folk med en skruetrækker og B hiver sin pistol frem og skyder ham. B bliver ikke dømt eller hvad?

Jeg har ikke tænkt mig at stå og vente på at ham der overfalder mig slår mig i hovedet eller i maven så jeg kan forsvare mig lovligt. Skal vi virkelig bankes før vi har rettigheder til at forsvare os?

Kommentarer

 Tror svaret afhænger af den enkle persons holdninger, overbevisninger og religion.

Men forstår sgu godt din frustration over den del af vores lov. :P

696

Forstår ikke lige hvad vores religion har med det at gøre? Vil du uddybe det? :)

Og er der ikke nogen der er blevet overfaldet? Hvad gjorde i? Og rykkede det jeres grænser for hvad i kan finde på næste gang?

Mvh Trådstarter :P

684

 Jeg tror det med religion er at nogen tror MEGET på noget og derfor ikke vil have fks. Sex. Og så nogen ting og så helder Ikkke vil bruge vold ik fordi jeg selv er såden men har høret noget om det 

660

Tilføj kommentar

CAPTCHA
Dette spørgsmål bliver stillet for at tjekke om du er et menneske og for at forhindre automatiseret spam.
Udfyld feltet.

© Copyright 2022 - Center for Digital Pædagogik

En del af: EU's Safer Internet Program