FACEBOOK-ALDER

forumspørgsmål

FACEBOOK-ALDER

forumspørgsmål af
Emma
12 år
Oprettet 7 år 7 måneder siden

Jeg vil starte med at sige at jeg selv fik en facebook bruger af en alder af 9 år. Jeg synes den gang at det var en smule tidligt, men jeg havde en klar aftale med mine forældre om at jeg ikke skrev med fremmede eller tog imod venneanmodninger fra nogen som jeg ikke kendte. Men dem som har behov for at skulle være ubehøvlet over for de andre, skal bare holde sig helt fra det. Facebook er et sted hvor man kan kontakte hinanden, og hvis der er en gruppe hvor man kan sætte sine ting til salg, kan man også sælge noget derinde. Jeg synes kun at man skal skrive med dem man kender, for hvis det bare er for at have flere venner der inde og slet ikke skrive med dem, kan man lige så godt bare lade vær med at være venner med dem, der er ingen grund til at de kan se hvad du ligger op på din side. Jeg synes at det er alt for tidligt at en 8 årig får en bruger inde på facebook, da en 8 årig ikke har så meget forståelse for hvad det indebærer og hvad man kan blive udsat for. Den tilladte lovsalder på facebook er 13 år, man ser tit rundt omkring at børn har sat deres alder højere op end de egentlig er, man kan nemlig ikke sætte sin egen alder hvis man er under 13.. Mange forældre giver deres børn lov til at få facebook før de overhovedet har lært at skrive, på den måde kan der også hurtigt ske noget grufuldt hvis barnet ligger noget op på facebook siden og der er ting der ikke er stavet rigtig og kan derfor blive misforstået. Hvis børn ikke altid ved hvad de laver, kan de komme til at lægge en video eller et billede på på facebook siden hvor der vises alt for meget eller det er en video som er meget stødende. Håber i har fået lidt ud af emnet her! :)

Kommentarer

Jeg syntes det er fint at at børn over 10 år. er på facebook, Hvis de har fået lov af sine forældre :)

400

Helt enig

446

Jeg bruger ikke selv facebook så jeg er ligeglad slut.

401

Jeg syntes at nogen børn sagtens kan håndtere at gå på facebook i en tidlig alder men der er meget forskel på børn og hvordan man kan stole på dem. Så jeg syntes at forældrene selv skal bestemme om deres barn er klar og de skal forklarer hvad man må og hvad man ikke må. Jeg er selv en dreng på 13 år og fik facebook i en alder af 10 år men mine forældre forklarede mig grundigt hvad jeg måtte og hvad jeg ikke måtte derfor har jeg aldrig haft nogle problemer med noget på facebook.... Det er min mening håber i kan bruge det!

410

hej jeg fik facebook der jeg var 10 jeg lavede en avtele med min mor at jeg ikke skulle være så tit på.man skal passe på med så nogle ting det var min mor der lavede en facebook profil til mig forde jeg gerne ville have en kærlig hilsen mester c

402

Jeg synes, at det er ligemeget, hvor gammel man er, så længe at man har fået lov af sine forældre. Selvfølgelig skal man kunne skrive og alt det, før man laver en bruger. Jeg bruger personligt ikke selv facebook,så jeg ved ikke så meget om siden. ;)

428

jeg syntes det er ok at være på facebook hvis man har fået lov at sine forældre. jeg kom på facebook 2009.!!

384

Jeg var 8 der hvor jeg fik facebook og jeg sagde at jeg var født 1998 men er født i 2001 hvad skal jeg

419

(Ret sent svar, men whatever XD) Altså, jeg synes personligt at det er lige meget hvor gammel man er når man får fb. Så længe man ved hvordan man skal opføre sig. Forresten, aldersgrænsen er pga reklamerne :)

463

Jeg synes det er okay..... Jeg har det selv og fik det da jeg var 12 år (det er stadig)

378

Jeg synes at aldersgrænses skulle være aller mindst 11 år. 8 år er alt for lidt, jeg er selv kun 12 og snart 13 og jeg har selv en Facebook profil, som jeg fik som 11 årig. Jeg synes at de er okay at have en Facebook profil, men efter min mening burde man ikke have en før man er minimum 11 år, og er stor nok til at tage ansvaret

393

Jeg syntes at Facebook er for folk som der kan være rar og venlig på internettet og at der ikke skal være sådan nogen fede klamme pedofiler som der stalker en på Facebook.

PS. Jeg syntes at man skal være 12 eller der over for at have Facebook

366

Jeg syntes, at man skal have facebook fra alder 12-13, man skal også have tilladelse af sine forældre, man skal ikke skrive grimt til andre, hellere ikk når de starter. Jeg er faktisk ret ligeglad, hvad der sker derude.

372

Jeg synes at aldersbegrænsningen på Facebook er lige meget for alle ignorere den bare alligevel.
Man kan vel have Facebook hvis man vil men jeg synes man skal respektere aldersbegrænsningen på Facebook alligevel.

379

Jeg var 7 år da jeg oprettede en Facebook profil, men jeg er ligeglad hvor gammel man skal være hvis ens forældre giver lov :)

410

Jeg syntes at man skal tænke over om man skal have facebook, fordi det fleste vil have det for at være populære eller spillene så jeg synes aldersgrænsen er ligemeget så længe man behandler de sociale medier godt og ikke skriver dårlige ting

346

Jeg bruger kun Facebook til venner og for et følge PLL og se snesk peaks fra PLL. Jeg acceptere ikke venneanmodninger fra fremmede.

367

Jeg synes man skal være 11-12 år. Vis man kan tage ansvar for det....

412

jeg syntes der er okay at man har facebook selv om man ikke er 13 det er bare vigtig at ens mor eller far har indflydelse på det og man ved hvad konsekvensen er og kan blive.

380

Jeg var 9 år da jeg fik det og jeg synest det fint at man skal være 13 år,

337

Jeg syntes at det er forældrenes ansvar og at forældrene skal give lov

378

Godt skrevet postdanmark

404

Jeg synes man skal være mindst 10 år, fordi så er man ansvarlig nok til at forstå at man ikke skal skrive med fremmede. Også forstå jeg ikke hvad man skal bruge en Facebook til, som en 6 årig. Det er også ens forældres ansvar for deres barn

573

Jeg har det sådan at man har ikke noget at at gøre med en profil når man er fx 6 år men sammentidlig er jeg lige glad med hvad andre gør men jeg tænker ikke man har noget at bruge det til når man er så lille for man ved ikke hvordan man skal bruge det men jeg fik det selv da jeg var 11 og det syndes jeg er en fin nok alder

469

Hej, kan godt se hvad du mener.
Jeg fik facebook da jeg blev 13, altså på min fødselsdag.
Men jeg kan heller ikke se problemet i det, hvis man har fået lov af sine forældre, og man lover at opføre sig ordenligt.
Og stavefejl kan du ikke tage ud fra, der er mange børn der er ordblinde og kan dermed ikke stave så godt, og det er faktisk uanset hvilken alder man er i.
Hilsen Musser03

446

Der er meget "farligere" steder på nettet end facebook, som mindreårige HAR adgang til... På facebook kan man selv vælge, hvem der må kontakte en, og hvem man selv vil kontakte. Men jeg synes, at hvis mindreårige, skal bruge facebook, skal de orienteres om sikkerheden og have lov af deres forældre... Det synes jeg generelt om brug af internettet, som efterhånden har taget en kæmpestor rolle i stort set alle menneskers liv. :P

414

Tilføj kommentar

CAPTCHA
Dette spørgsmål bliver stillet for at tjekke om du er et menneske og for at forhindre automatiseret spam.
Udfyld feltet.

© Copyright 2017 - Center for Digital Pædagogik

En del af: EU's Insafe- & Daphne program