facebook alder

forumspørgsmål

facebook alder

forumspørgsmål af
kit katten
14 år
Oprettet 6 år 1 måned siden

Der er mange der bruger facebook selvom de er under 13. Skoleledere opfodre børn til at bruge andre portaler end facebook.......det kunne man godt men der er mange flere mennesker på facebook end i andre portaler og desuden er der så mange børn på facebook at det ikke rigtig kan stoppes! jeg syntes at børn under 13 gerne må være på facebook.

Kommentarer

Jeg synes at det er en fin nok ide at opfordrer til at bruge andre portaler end facebook, hvis man er under 13. Det er nemlig ikke alle der får lov til at have en facebook profil, for deres forældre, hvis de er under 13 år. Så det vil være en god mulighed for at få alle med i fællesskabet. På den anden side synes jeg også er det er op til forældrene at vurdere, om ens barn skal bruge facebook, og ikke ens skoleleder. Facebook er jo også en meget udbredt ting, og rigtig mange har det fra de er under 13 år, blandt andet. mig! Jeg har haft det i mange år, og der har ikke været noget problem der! På facebook har man jo også mulighed for at blokere folk, hvis de skriver ubehagelige eller krænkende ting. Så det ser jeg ikke noget problem i. Forældre har nok også mange forventninger til, at deres børn, (under 13), ikke ville kunne klare sig ud af problemer, hvis der nu var en fremmede der begyndte at skrive til én, men det kan vi faktisk godt. Jeg tror faktisk også, at de fleste teenager er begyndt at bruge instagram noget mere, fordi at ens forældre så nemt kan snage i ens privat liv på facebook. jeg fortrækker også selv instagram.

558

Du skal ikk tro du er noget

548

jeg syntes det er fint nok men de skal nok have deres profil på privat hvis man er under 13år

293

Min mening er at, hvis man nu er 8-9 år eller der under så er det ikke ok efter min menig men der er ok hvis man måske er 10-11-12 år bare ikke under.
der er ok hvis man for lov af sine forældre når man er 10 år, men så er det også ok hvis forældrene vil være venner med dig på facebook.
Jeg mener bare det er ok hvis man er over 10 år fordi hvis man gene hvil følge med i de kendes,venner og familie er der ikke andre stæder man kan det, hvis så at dem der har lavt facebook ikke hvil have at man er under 13 år så burde de lave n facebook junior så børn op til 13 år kunne være med på facebook, og derefter at man automatisk kommer over på facebook eller noget lignede. der er jo også instagram men det er ikke helt det samme jo.
så hvis man begynder facebook i 0 klasse syntes jeg ikke det er ok men hvis man går i, 5 eller 6 klasser er det ok efter min menig.
Hvis man så protestere at man gerne hvil have facebook når man er under 10 år, så syntes jeg at det er ok hvis forældrene for adgangskoden, men så når banet bliver gammelt nok til at få facebook skal forældrene ikke kunne gå ind og kikke på ens facebook.
men jeg kan selvfølgelig også godt se at man har ret til privatliv, men det er bare ikke ligeså fedt hvis der kommer en eller anden random mand og skriver tig til dig.
så jeg syntes der er ok hvis man er over 10 år.

513

Øhh.... jeg syntes at det er okay at man ikke er 13 år, men jeg syntes så heller ikke at man kun er 7 år, for man kan blive udsat af mange grimme ting der inde, så hvis man nu er 12 år gammel så ved man mere end hvis man var 7 år.
jeg vil sige det nok er bedst at være 13 år og det siger Facebook jo også.
jeg syntes at man godt kunne være ca. 10 år, så er man kommet forbi de 9 år og er nu 10 år, altså et rundt tal og man føler sig mere ældre.

Hvis man siger at nu er man 7 år og mor og far siger det er i orden at man kommer ind på Facebook, og man så har været der i lidt tid og man får en ubehagelig besked så bliver det bare være når man bliver ældre.

Men jeg syntes stadigvæk det er okay at man kommer på Facebook, for på Facebook så kan man lave profilen privat så det er kun dine venner der ser dine opslag og man kan blokke nogle hvis de skriver grim til en.

10 år gammel syntes jeg er den rigtige alder.

495

Hej.

Jeg synes at man skal være mindst 10 år, for at kunne logge på facebook.

Folk sige at der kan være ulemper ved at bruge facebook, men det er der slet ikke.
Jeg mener heller ikke at det er et krav at man skal være online på facebook, men forældre kunne vise deres børn hvad facebook egentlig er.

Jeg er selv 13 år, og jeg fik facebook da jeg var 10 år gammel. Jeg synes at det var en passende alder, og jeg har ikke oplevet noget ubehageligt eller noget stødende.
Vi børn er faktisk meget bedre til at være på facebook end i forældre tror vi er.
Man kan blokere brugere, anmelde dem eller kontakte facebook.
Jeg synes også at man skal have privatliv på facebook, nogen forældre laver brugere på facebook bare for at kunne holde øje med deres børn.

Derfor mener jeg at man skal kunne have facebook når man er 10 år gammel.

Anonym person.

554

jeg syns at børn under 13 er ikke klar til facebook fordi de kunne møde nogle folk der vil gøre dem ondt, fks. hey hvad hedder du og hvor bor du. børn under 13 vil nok tro at man er sikker men det er man ikke.

547

Jeg tror grunden til at der er grænse på 13 år, er at man kan lave en falsk profil, som kan tage et falsk billede inde fra Google, og gemme sig bag den identitet.
Mange små børn ser facebook som en side hvor man kan spille spil, hvor de mere 'voksne' er der for at , og mindre vigtige grupper hvor man kan sælge ting. Det kommer meget an på hvad man bruger det til.
Jeg fik facebook da jeg var ca 9-10 år. Det var for at skrive med en veninde som boede langt væk, og mest for at spille dengang, men nu mest for at skrive med vennerne og se sjove billeder og videoer.
Jeg synes selv at det er ok at børn under 13 har facebook, men set fra de voksnes synsvinkel er ikke ok at de har facebook, for man kan være venner med fremmede. Det kommer an på hvad forældrene siger. :)

573

Facebook alder

Her er min holdning til det med facebook alderen. Jeg syntes at det er fint, at Facebook har besluttet at man skal være 13 år. Jeg kan forstå det med at man skal kunne stå indenfor det man skriver og ligger ud på sin væg. En anden grund er at når man er under 13, kan det være svært at afvise venneanmodninger for nogle man ikke kender. På den anden side set så syntes jeg ved at Facebook siger at man skal være 13, så er det mere en anbefaling end et krav. Det vil sige at Facebook anbefaler forældrene til at man skal være over 13 før man opretter en profil. Jeg kan godt forstå at skoleledere opfodre til at man ikke skal bruge Facebook, fordi at der er mange voksne som prøver at komme i kontakt med barnet. Men der findes også lærere som opretter en gruppe til deres klasse, fordi at så kan skrive beskeder og lektier i gruppen.

Men min endelige mening er at det er okay at være på Facebook, når man er under 13, hvis man bare har fået lov. Men samtidig kan små børn have svært ved at filtrere om hvem de skal være venner med, og hvem de ikke skal.

612

jeg synes at forældrene selv må afgøre hvornår barnet skal have facebook. det er jo ikke alle børn der er lige ansvarlige, så det måforældrene nok hvide bedst selv. men det skal lige siges at de fleste altså er ansvarlige nok.
Man bestemmert jo selv om man vil have Instagram, men det er altså mindst lige så grænseoverskridende som nogle af billererne på Facebook kan være.

498

synes i det er okay hvis an bruger facebook når man er 11 år ?

525

det er jo helt fint bare spørg din mor og far

328

Jeg mener, at når nu man har bestemt at man skal være 13 år, før man må få Facebook, så bør man overholde det. Der er jo også grunde til man ikke skal være yngre, og derfor synes jeg heller ikke det er en god ide, at så mange har det under 13 års alderen. Jeg er selv 12 år og har ingen problemer med først at få det når jeg bliver 13. En regel er jo til for at blive overholdt, ikke brudt af alle de unge, der mener de har brug for facebook flere år før. I 10, 11, 12 års alderen kan man fx også få Instagram, snapchat, Skype mm. Der er mange andre muligheder, indtil man bliver 13, derfor ser jeg ikke nogen grund til at få det før.

486

Jeg syntes bare man selv skal bestemme hvornår man gider bruge det, men også til næsten alle andre socialemedier skal man være 13 år.

563

alså jeg har ikke facebook, så ved ik helt hvad det er. men synes MAN skal være 13 for at have det

505

jeg syntes det dumt for at hvis du er under 13 er du ik gammel nok til at styrre hvad du skriver om .. du er ik gammel nok til at skrive med folk som er ældre end dig selv.. der kan være folk det pludselig vil have dig til at vise noget over fb ellers gør de noget ved dig eller finder nogle billeder af dig og gør noget ved dm eller skriver en løgn om dig.. også står du i en krisse du ik selv kan håndtere

510

Det er meget dumt, de har helt sikkert placeret aldersgrænsen pågrund af nogle grunde. Facebook indholder også mange brugere der skriver bandeord, eller sende beskeder der kan såre en person. Nogle sender også billeder der kan være utilpassende eller irritirende. De skulle respektere reglerne lidt mere.

515

Hej

503

Jeg syntes at det er ens forældre der bestemmer om man er 12 eller 13

560

Jeg synes at det er okay at have Facebook som 8 årig, hvis man kan finde ud af at bruge det ordenligt.

551

jeg synes at det er i orden at have facebook før man bliver 13 hvis man har styr på det og ens forældre også er okay omkring det

521

Jeg syntes at hvis man kan bruge nettet godt uden problemer må man godt bruge Facebook.
Ses

582

jeg syntes meget blandet omkring det med facebook. jeg syntes ikke man burde være på facebook når man er under 13 år. men hvis man skal bruge det til noget fornuftigt syntes jeg det er fint nok at være 11 eller 12 år.

563

Facebook alder

Jeg syntes ikke der er en god ide at havde en profil på Facebook, hvis man er under 13 år.
Der er en grund til at de har sat en grænse for hvor gammel man skal være.
Men på den anden side, er det i en hvis grad, op til forældrene at vurdere om barnet må få Facebook. Der er mange ting derinde som ikke er for børn.
Man kan også få ubehagelige, og grænseoverskridende henvendelser fra voksne, som man ikke kender.
Så derfor er det rigtig godt og smart, at man kan lave sin profil privat, og at man kan blokere andre brugere hvis de genere en.

- Anonym

568

Facebook alder

Min mening om at man skal have facebook:

Jeg syntes at hvis man skal have facebook inden man er 13 år, skal man være ansvarlig, og lade være med at ligge dumme billeder op af sig selv.
Jeg syntes at hvis man skal have facebook ( evt. hvis man skal have det inden man er 13 år. ) skal man kunne tage ansvar, og opfører sig pænt på nettet.

Jeg har for eksempel selv facebook, og jeg er kun 12 år, men det var mine forældre der kom til mig og sagde at de syntes at jeg var ansvarlig nok og ikke ville gøre noget dumt, så de sagde at jeg gerne måtte få facebook.

Men hvis man har facebook, og man modtager nogle trælse beskeder skal man også huske at man altid skal gå til en voksen med det, og snakke om det, for det er vigtigt at man ikke bare holder det for sig selv....

587

Jeg har selv ikke noget imod at andre folk er på facebook når de er under 13 år. Hvis min skoleleder opfodrede min skole til ikke at bruge facebook, var der nok ikke nogle der ville overholde det, for de har jo endelig ret til selv at bestemme hvilke sociale medier de vil være på. Men ja min mening er bare at folk gerne må være på facebook når de er under 13 år, bare deres forældre har givet dem lov. Men jeg synes heller ikke at man skal være for ung når man kommer på for der er jo nok en grund til at der er aldersgrænse på facebook. og hvisjeg skulle opfodre andre sociale medier end facebook til de der er under 13 å ville det nok være Instagram som ligne facebook meget.

557

Hvad er jeres problem hvorfor skal man være Over 13år det er jo ens forældre der bestemmer om man må få det

563

Jeg synes at man skal være 13 eller over for at have facebook fordi hvis man er under 13 så synes jeg ikke man er gammel nok fordi hvis man ikke tænker sig godt om kan man jo bare skrive med en der udgiver sig for at være lige så gammel som dig og det kan jo godt være at man ikke kender so godt til alle medierne på internettet og bare vil spille sej på facebook og over for sine klasse kamerater så det ikke godt at have facebook når man ikke er 13 eller over.

jeg synes ikke at skole ledren skal bestemme jeg siger jo at man skal være over 13 for at have facebook men skole ledren skal bestemme det skal dine forældre fordi de har magt over dig og ikke skole ledren

548

Jeg mener at unge under 13 godt må få Facebook fordi vores generation er vokset op med internettet og vi har lært at bruge det. Vi bruger det som en måde at kommunikere med hinanden og andre. Det med andre portaler kan jeg ikke se hvad skulle være fordi jeg bruger bla. Meget Skype og der skal man også være 13. Jeg mener at vi godt kan finde ud af at bruge facebook og andre medier fordi vi er vokset op med at lære hvordan man begår sig på internettet. mange fritids aktiviteter er også begyndt at bruge facobook som fx. Spejder og fodbold til at komme i kontakt med deres medlemmer og mange spil får du penge for at logge ind med Facebook så jeg mener godt at man kan have Facebook når man er under 13. Skolelederen kan godt opfodre til et men han kunne godt komme med eksempler ellers kan folk jo ikke skifte fra Facebook.

581

Jeg syntes at man skal være over 13!

536

Jeg synes at man skal være over 13.

444

Jeg syntes at det er helt fint at forældre er meget ops på det punkt da der ikke var noget facebook, instagram o.lign., men jeg kan godt forstå at i syntes det er irriterende at i ikke må komme på facebook. Men tænk lige over hvor mange problemer man kunne få hvis man kom til at give sine privatoplysninger til en eller anden fremmed person som ikke vil dig noget godt.Jeg syntes også at det nogle gange er irriterende at ens forældre skal vide alt om hvad man laver på nettet, men de går det jo kun for at beskytte jer.

420

Jeg syntes man skal være over 13 eller i hvet fald være moden nok til det.

402

Jeg synes at man helt selv bestemmer hvad man gør og at hvis man selv ved hvordan det forgår så synes jeg det er iorden

300

vi syndes at man skal være over 13 for at være på facebook. fordi at man ikke kan styre det når man er mindre. 

132

Jeg synes godt, st børn under tretten kan have en profil på facebook, hvis de ved hvad man må gøre og hvad man ikke må gøre. Det er fair, at en skoleleder råder børn, til at bruge andre platforme, men han kan ikke bestemme det. Der er det forældrene der skal være med inde over det. 

Så alt i alt. Jeg synes godt man må have en facebook-profil, hvis ens forældre tillader det. For det er dem der bestemmer om du er moden nok.

95

Tilføj kommentar

CAPTCHA
Dette spørgsmål bliver stillet for at tjekke om du er et menneske og for at forhindre automatiseret spam.
Udfyld feltet.

© Copyright 2017 - Center for Digital Pædagogik

En del af: EU's Insafe- & Daphne program