Sukkersyge

brevkassespørgsmål

Sukkersyge

brevkassespørgsmål af
Anonym
14 år
Oprettet 1 år 11 måneder siden

Hej Cyberhus.

Her i sommerferien fik min far sukkersyge, han gik til lægen og målte alt det man skulle og så sagde de, at han har 50 og det man har normalt er 48. Eller var det omvendt (har ikke styr på de tal ang. sukkersyge) Sagen er, at mine forældre og familie siger at jeg er skyld i, at han har fået sukkersyge, fordi de hele tiden skal råbe ad mig og at jeg ikke hører efter dit dat. De sagde også, at jeg var grunden til at han fik det, fordi at han fik et chok da han opdagede at jeg røg. Og kan man egentlig få sukkersyge fordi man får et chok?

Har man så sukkersyge eller ej, og hvad skal man gøre for ligesom at "hjælpe" sig selv og for at "fjerne" eller forbedre sukkersygen. Jeg er ikke helt tryg ved at stille ham de spg eller andre, har ogs søgt på google men fandt ikke en skid...

Så håber i vil hjælpe.

Svar: 

Hej med dig

Det må være rigtig svært for din far at han har fået sukkersyge, men jeg tænker ikke det er rimeligt at han giver dig skylden. 

Nogle undersøgelser tyder på at man kan få sukersyge af stress, men jeg har aldrig hørt at man kan få det af chok. 
Nu ved jeg ike hvilken form for sukkersyge din far har fået, men der er nok størst sansynlighed for at han har fået det man kalder for type 2 sukkersyge. Det er som regle noget man får at stress, overvægt, forkert kost, manglende motion og lignende.

Hvis det handler om type 2 sukkersyge, kan sygdommen forbdres og nogle gange helt forsvinde ved at ændre på kost og motionsvaner. Eller hvis man er meget stresset, kan det også hjælpe at ændre på de ting i hverdagen der giver stress.

Så altså...jeg tror ikke rigtig på at det er din skyld, at han har fået sukkersyge. Det er faktisk ret urimeligt at sige sådan tænker jeg.
Men sådan kan voksne desværre godt finde på at sige, nogle lidt tåbelige ting ind imellem, når de bliver kede af det, frustrerede eller vrede over noget. Og det var nok mere det det handler om.

Gode hilsner Julie 

Julies billede
Julie fra Cyberhus har svaret på dette spørgsmål

© Copyright 2017 - Center for Digital Pædagogik

En del af: EU's Insafe- & Daphne program