Kan man blive gravid af det?

brevkassespørgsmål

Kan man blive gravid af det?

brevkassespørgsmål af
Anonym
15 år
Oprettet 1 år 1 uge siden

Hej brevkasse... jeg er en pige på 15, som er lidt i tvivl om man kan blive gravid, hvis ens kæreste kommer på ens lår(næsten helt oppe ved skeden) Troede i starten, at det ville være helt umulig, men min menstruation er forsinket og jeg begynder, og blive lidt nervøs.

Svar: 

Hej Anonym

Kan godt forstå du bliver lidt nervøs, men det mener jeg bestemt ikke du behøver. 

Sædceller fra dit lår, har ingen mulighed for selv at vandre hele vejen op i din skede og hele vejen op til din livmoder. Så nej. Der er ingen risiko for at du er gravid, ud fra de oplysninger du giver. 

Det er helt normalt at menstruationen kan være uregelmæssig, og komme senere. Det er helt normalt at det er sådan i teenageårene. Også selvom menstruationen, måske, har været meget regelmæssig i en lang periode. 

Hvis man ovenikøbet er lidt nervøs for graviditet, kan det mentale stress, sagtens være med til at udsætte menstruationen yderligere. 

Jeg tænker ikke du behøver være bekymret. Du er bare lidt forsinket i din cyklus. Hvis menstruationen ikke er kommet om en uge eller to, kan du prøve at tage en graviditetstest. Men, jeg er meget sikker på at den vil vise, at du ikke er gravid. 

Hvis din menstruation bliver ved med at udeblive, må du lige forbi din læge og få det tjekket. Men prøv lige at give det nogle dage i første omgang. Man kan ikke blive gravid, på den måde du beskriver. 

Mange hilsner Julie

Julie fra Cyberhus har svaret på dette spørgsmål

© Copyright 2017 - Center for Digital Pædagogik

En del af: EU's Insafe- & Daphne program