Ung i økonomien?

blogindlæg

Ung i økonomien?

Skrevet af
Gruppechat
Oprettet 7 år 4 måneder siden

Julemåneden er dyr og fuld af fælder

Sådan er der nok mange der har det. Sådan har jeg det også selv. Der skal købes julegaver, der skal pyntes op, der skal være god mad - og juleslik, og det hele koster penge. Men det kan være virkelig svært at lade være.... Det er jo kun jul 1 gang om året, og selvom at den allerede starter i november (for de fleste butikker), så kan det også føles lidt som om at der aldrig er nok tid.

Så hvis vi allesammen oplever at der hverken er nok tid eller penge eller at tid er penge her i julen, hvad sker der så med vores økonomi? 

Forbrugsfest eller forbrugskrise?

10, 20, 30, 50 % rabat på dét her! Nej, du skal da købe den her dims som du ikke vidste at du manglede? Eller hov stop, hvad med den computer som du virkelig ønsker dig? Det er jo også okay at give sig selv en gave.. 

Hov..

Min konto er tom? Og jeg mangler stadig 7 julegaver, juletræ og and! 

Kender du følelsen?

Nogle gange kan det være rigtig rigtig rigtig svært at styre sin økonomi, og det kan være svært at vide hvad ord som forskudsopgørelse, bank-budget, skattefradrag, rentefrit eller likviditet egentlig betyder og om det betyder noget for dig. Det kan være svært at tage stilling til regninger, til kassekreditten eller til bankrådgiveren som egentlig tjener penge på at du låner penge. Så hvor går man hen? Man besøger gruppenchatten på torsdag!! 

Gruppechatten d.8/12 kl.18-21

På torsdag skal det handle om økonomi, og hvilke fælder du skal forsøge at undgå her op til jul. Vi får besøg af en masse dejlige gæsterådgivere fra UngØkonomi, som tilbyder gratis rådgivning i pengesager, regninger, budgetter og alt muligt andet spændende (eller det synes de, og det er jo godt for os andre som ikke forstår det!)

De skriver om sig selv:  Dygtige frivillige med forstand på økonomi, bankfolk, jurister mv. sidder klar til at hjælpe med dine spørgsmål om lån, gæld, SU, SKAT, flytte hjemmefra og alt det andet du måtte brænde inde med vedr. lige netop din økonomi.

Vi hjælper med alt fra hvor finder man det billigste lån - til opsparingskontoer og budgetlægning.

Delvist åben chat

Fordi det måske kan være svært at snakke 3 timer om økonomi (eller hvad?), så vil der også være mulighed for at man - som altid - kan snakke om andet. Bare husk at vi denne gang har rig mulighed for at stille alle de der spørgsmål, som man måske føler er dumme, og derfor ikke har lyst til at spørge om i banken.

Jeg glæder mig til at se jer!

 

 

Deltag i gruppechats på cyberhus.dk/gruppechat // Du er ikke alene

Tilføj kommentar

CAPTCHA
Dette spørgsmål bliver stillet for at tjekke om du er et menneske og for at forhindre automatiseret spam.
Udfyld feltet.

© Copyright 2022 - Center for Digital Pædagogik

En del af: EU's Safer Internet Program