Åben chat om sorg

blogindlæg

Åben chat om sorg

Skrevet af
Gruppechat
Oprettet 7 år 7 måneder siden

Hvordan taler vi om noget som gør ondt?

På torsdag i gruppechatten vil der være delvist åben chat. Jeg vil rigtig gerne høre om jeres tanker, følelser og oplevelser med følelsen af sorg, f.eks. i forbindelse med dødsfald, men der vil også være mulighed for at I kan byde ind med emner som I gerne vil snakke om. 

I oktober og november kommer der til at være en del fastlagte emner, så derfor synes jeg at I skal have muligheden for selv at bestemme, inden vi går ind i en periode med mange fastlagte emner. Som altid vil gruppechatten selvfølgelig være fleksible, så når jeg siger fastlagte emner, så husk at det kun er et overordnet emne, og at vi kan bevæge os langt indenfor de rammer. Jeg håber at det giver mening (ellers så sig til!).

Av min sjæl

Jeg ved at der er mange af jer som har oplevet et tab - på den ene eller anden måde - og jeg håber at I har lyst til at dele jeres erfaringer med andre unge, og måske endda blive lidt klogere på jer selv. Et tab kan opleves meget forskelligt og alle sørger på forskellige måder - måske mister man helt følingen med sig selv, måske føler man pludselig alting eller måske svinger man mellem at være sur, glad eller ked af det. Der er ikke en rigtig måde at sørge på, men nogle gange kan vi godt komme til at tro at vi er forkerte eller at vi er kede af det på en forkert måde. Er der nogen af jer som har oplevet det?

Jeg vil også rigtig gerne snakke med jer om hvad I egentlig har brug for, når I er kede af det. Nogle gange kan andre menneske tro at de ved hvad man har brug for, men i virkeligheden er det måske bare med til at gøre tingene værre. Oftest vil det kun være dig selv, som ved præcist hvad du har brug for - også hvis du egentlig mest bare har brug for ikke at tale om det.

Jeg glæder mig til at se jer i gruppechatten på torsdag d.29/9-16 kl.18-21

 

Deltag i gruppechats på cyberhus.dk/gruppechat // Du er ikke alene

Kommentarer

Ja. Jeg har har oplevet et stor tabt. Da jeg var lille begik en af mine forældre selvmord og jeg er den dag stadigvæk ked af det.

592

Kære Anonym

Tak fordi du deler din oplevelse. Det må have været meget svært for dig da du var lille - og jeg kan sagtens forstå at det stadig gør dig meget ked af det. Jeg håber du har lyst til at komme i chatten i aften.

Venlig Hilsen Signe

571

Hej Signe.

Kan du sige lidt om, hvad det er for nogle emner der kommer i gruppechatten?

602

Hej Anonym. 

Jeg tænker at du gerne vil vide mere om de emner der kommer her i oktober og november? For en sikkerheds skyld, så nævner jeg også lidt noget lidt mere generelt. 

Generelt: Gruppechatten er nogle gange åben (det vil sige uden fastlagt emne), og nogle gange har vi, her på Cyberhus, valgt et emne. Emnet kan enten være noget som vi gerne vil høre jeres tanker/oplevelser/følelser om, som f.eks. da vi havde om mobning tilbage i januar, eller det kan være jer unge der er kommet med forslag, som da vi f.eks. snakkede om selvskade og en anden gang om film/serier. Vi prøver så vidt muligt at få alle jeres forslag med, men gruppechatten er jo (lige nu) kun åben 1 gang om ugen, så nogle gange kan der gå lidt længere tid før ens emne kommer på.

Oktober: Her i den næste måned har vi et overordnet tema på Cyberhus om traditioner, familie og kultur. Det handler om at vi skal have en snak om hvordan tingene bliver gjort der hvor du kommer fra, og hvordan det måske er forskelligt fra andre steder. På næste torsdag er det lidt en åben chat om temaet, hvor vi vil spore os lidt ind på hvilke emner I synes er spændende i det her tema. Gangen efter skal vi så kigge lidt nærmere på de emner, og også snakke lidt om pres - f.eks. gruppepres, forældrepres, skolepres og lignende. Derefter er der efterårsferie, hvor chatten er lukket. Den sidste gang i oktober vil handle om familiekultur - herunder hvorfor det nogle gange kan virke til at forældre er uretfærdige, hvordan I oplever forskellen på jer og jeres forældre og hvad det kan betyde.  

November: der vil det overordnede tema være rusmidler, og de forskellige chats vil handle om bl.a. brugen af rusmidler, hvad kan der ske, er de nødvendige for at have det sjovt, osv. Vi skal også snakke meget om det at være pårørende til en der har et skadeligt forbrug eller et misbrug, og hvornår det egentlig bliver et problem. 

I både oktober og november får vi besøg af forskellige gæsterådgivere som har viden om emnet, og som rigtig gerne vil svare på spørgsmål og deltage i snakken med jer. 

Jeg håber det gav svar?

Venlig Hilsen

Signe

570

Tilføj kommentar

CAPTCHA
Dette spørgsmål bliver stillet for at tjekke om du er et menneske og for at forhindre automatiseret spam.
Udfyld feltet.

© Copyright 2022 - Center for Digital Pædagogik

En del af: EU's Safer Internet Program