Gruppechat d. 19. januar

blogindlæg

Gruppechat d. 19. januar

Skrevet af
Gruppechat
Oprettet 7 år 3 måneder siden

TAK for en skøn gruppechat i går! Det er fantastisk at opleve, hvordan I opmuntrer, støtter og er gode til at give hinanden et kram gennem tastaturet. Dejligt!

Hvad snakkede vi om?
I går var chatten åben, dvs. at vi kunne snakke om lige det, I havde lyst til. Det fik os omkring lidt af hvert, men alligevel var der en høj grad af fordybelse i de forskellige snakke. I var rigtig gode til til at lytte og give hinanden tid til at "tale", og jeg tror, at det var noget af det, der skabte et godt rum til fordybelse og nærvær. 

"Delt sorg er halv sorg"
I den første del af gruppechatten snakkede vi om voldtægt. Vi snakkede om, at det er vigtigt at anmelde det til politiet og snakke med nogen om det, hvis man er blevet voldtaget.

En af jer sagde "jeg oplever menningsløshed, ked af det hed, tom, forvirret, stress, ondt over alt..". Det kan være rigtig hårdt at gå med de tanker og følelser alene, og derfor er det rigtig godt at snakke med en, som man har tillid til og er tryg ved. Nogen af jer foreslog at man kunne snakke med sin kæreste, mor, ven eller lærer omkring det. En af jer foreslog også, at man kunne skrive sine følelser ned på et papir og læse det op eller skrive et brev, fordi det kan være svært at sige det direkte.

Flere af jer kunne nikke genkendende til ordsproget "delt sorg er halv sorg, delt glæde er dobbelt glæde" og nogen af jer fortalte også, at det havde været en lettelse at snakke med en anden om det, når I havde oplevet noget, der var svært. Er du blevet voldtaget, kan du få hjælp her.

Den første gang 
Senere i gruppechatten snakkede vi om sex, kærester og den første gang. En af jer fortalte at han var bange for, at det ville gøre ondt på sin kæreste, når de havde sex første gang. Og at han gerne ville, at det blev godt for hende. Vi snakkede om, at det godt kan gøre ondt den første gang, men at man kan gøre forskellige ting for, at det ikke gør så ondt. 

En af jer skrev: "På nogen piger/kvinder kan godt få lidt ondt når man har sex det er helt normalt :) Du skal bare være forsigtig og ikke bare gøre det rigtig hurtig,, Sex skal helst ikke gøre ondt, det skal helst være rart og dejligt..." 

Vi snakkede om, at det kan være godt at gå stille og roligt frem den første gang. Nervøsiteten kan også gøre, at man spænder mere, og derfor er det vigtigt, at man prøver at slappe mest muligt af. Det er også vigtigt, at man ikke føler sig presset til at gøre noget, man ikke har lyst til. 

Vi snakkede også om, hvad man kan lave som kærester. F.eks. var der en af jer, der skrev "Oplevelser som at ligge og putte og sove sammen, til at tage i sommerhus sammen, til at skøjte sammen, skate sammen, set film sammen, holdt nytår i år sammen osv. :)"

Hvem var forbi?
Der var 22 forbi gruppechatten i går, og en helt ligelig fordeling mellem piger og drenge. Nogen var kun lige forbi på en kigger og andre blev i chatten hele aftenen. 

Jeg håber, at I får en rigtig dejlig weekend! 

De bedste hilsener,
Pernille

 

 

Deltag i gruppechats på cyberhus.dk/gruppechat // Du er ikke alene

Tilføj kommentar

CAPTCHA
Dette spørgsmål bliver stillet for at tjekke om du er et menneske og for at forhindre automatiseret spam.
Udfyld feltet.

© Copyright 2022 - Center for Digital Pædagogik

En del af: EU's Safer Internet Program