Sikkerhed på Cyberhus

Vi forholder os hver dag til sikkerheden på Cyberhus. Her nedenfor finder du vores dokumenterede overvejelser. Cyberhus er godkendt af Datatilsynet.

Læs vores opdaterede cookie og persondata politik

Generelt

Sikkerheden er i top i Cyberhus. Alle chats, fora og andre brugervendte interaktioner er med voksen moderation. Vi er godkendt af Datatilsynet til at yde rådgivning.

Vi sørger for at anonymisere alle indlæg, der kommer i brevkasserne og i andre fora. Vi sørger også for at passe på børnene og de unge ved at fjerne synlige emails, navne eller andet, der kan personificere dem.

 Serverforhold

Der bliver foretaget et ugentligt ”snapshot” af hele serveren. Derudover er der daglig backup af data på vores server.

Datacentret er sikret således, at kun autoriserede medarbejdere kan tilgå og servicere det. Ligeledes er det også fysisk sikret mod indbrud ved hjælp af omfattende sikkerhed og alarmer.

Vores datacenter er sikret mod strømsvigt i flere niveauer. Første niveau er batteri-drevet UPS der sørger for, at forsyningsstrømmen til udstyret altid er optimal. Små udfald, overspænding og støj filtreres effektivt fra, inden udstyret tager skade. Forsvinder forsyningen fra det normale forsyningsnet, overtager vores dieselgenerator hurtigt forsyningen, til normalforsyningen igen er etableret.

Chatrådgivning 

Når du chatter med en rådgiver på Cyberhus, passer vi på din anonymitet. Det er kun dig og den rådgiver, du chatter med, der kan se det, I skriver til hinanden. På Cyberhus vægter vi anonymitet højt, og vi spørger hverken om dit navn, cpr-nummer, adresse eller lignende. Vi kan ikke se dig eller den computer, du sidder ved (din IP-adresse er usynlig for os).
Når chatten er slut, kan du være sikker på at ALT, vi har chattet om, forsvinder. For at vi hele tiden kan forbedre vores rådgivning, udfylder vi efter hver rådgivning et anonymt skema med dato og tidspunkt for rådgivningen, og hvad chatten handlede om. Alle rådgivere har tavshedspligt. Det betyder i praksis, at de ikke må fortælle nogen, hvem de rådgiver, eller hvad det specifikke problem handler om. Tavshedspligten gælder stadig, hvis rådgiveren stopper i rådgivningen. 

Indsamling og anvendelse af information

Som hovedregel kan du besøge www.cyberhus.dk uden at afgive personlige oplysninger om dig selv. Du kan dog vælge selv at afgive visse personlige informationer om dig selv, f.eks. din emailadresse, alder og køn. Hvordan vi indsamler og anvender de personlige oplysninger, du selv afgiver, er nærmere beskrevet i underafsnittet om "Indsamling og anvendelse af personligt afgivne informationer".

Udover den information, som du selv afgiver til os, afgiver din computer automatisk nogle data, som vi indsamler til f.eks. statistisk brug. Disse informationer, samt hvordan vi anvender dem, er nærmere beskrevet i underafsnittet om "Indsamling og anvendelse af automatisk afgivne informationer".

- Indsamling og anvendelse af automatisk afgivne informationer.

Når du besøger www.cyberhus.dk, indsamler og gemmer vi den information, som din computer automatisk afgiver. Informationen samles i en såkaldt serverlog og omfatter:

  • tidspunktet for dit besøg på hjemmesiden
  • adressen (URL) på den besøgte side (altså hvor på Cyberhus du har været)
  • din IP-adresse (dog ikke på rådgivningsfunktioner)
  • browsertype
  • operativsystem (afhængig af din browser)
  • URL på referencesiden (den side du kommer fra, afhængig af om din browser videresender denne).

Din IP-adresse kan med hjælp fra din internetudbyder kobles direkte til din fysiske adresse og dermed bruges til at linke husstanden til internetadfærden. Derfor ser vi IP-adressen som personlig information, som i henhold til persondataloven skal beskyttes på samme måde som anden information, der kan henvise til én bestemt person.

Informationerne bliver indsamlet til brug for statistiske formål. Vi bruger og analyserer informationen på Cyberhus, så vi kan identificere trends og brugsmønstre på vores hjemmeside. Informationerne bliver kun koblet med personlig information om en bruger af www.cyberhus.dk, hvis undersøgelser på juridisk grundlag i forbindelse med kriminalitet og sikkerhedsbrud kræver det. Serverlogs gemmes normal i 365 dage.

Hvis du ønsker at blive CyberAktiv, er du er nødt til frivilligt at afgive information om din identitet, før du kan få adgang til servicen.

Ønsker vi at bruge dine oplysninger til et formål, der ikke er i overensstemmelse med det specificerede eller med lovmæssig hjemmel, indhenter vi dit samtykke. Du kan til enhver tid tilbagekalde et samtykke ved at kontakte info@cyberhus.dk.

Kontrol med personlig information

Du kan til enhver tid spørge os, om vi opbevarer personlig information om dig, og du kan også bede om at få en kopi af de personlige data, vi har om dig. Før vi sender personlig information til dig, vil vi bede dig om at identificere dig. Kan du ikke bevise din hævdede identitet, forbeholder vi os retten til at nægte at sende dig personlig information. Du kan selvfølgelig bede om begrundet svar for denne handling og udfordre svaret.

Kontakt brugere imellem og mellem brugere og ansatte/frivillige i Cyberhus

For at beskytte børn og unge på siden bedst muligt og sikre, at de kun møder trygge voksne på siden, bliver alle ansatte og frivillige i Cyberhus godkendt af Det Kriminalpræventive Råd og gennemgår efterfølgende en oplæring i det rådgivende arbejde.

Al korrespondance mellem brugere skal ske offentligt på cyberhus.dk. Det er ikke tilladt at oplyse personlig data eller opfordre til yderligere kontakt udenfor cyberhus.dk.

Al korrespondance mellem ansatte/frivillige og brugere sker via cyberhus.dk mailadresser eller via kontaktformularer på sitet.

Såfremt frivillige og ansatte mødes fysisk med brugere, sker det altid i Cyberhus' lokaler og med minimum to lønnede medarbejdere/frivillige til stede.

© Copyright 2022 - Center for Digital Pædagogik

En del af: EU's Safer Internet Program