Gruppechatten 11-02-16

blogindlæg

Gruppechatten 11-02-16

Skrevet af
Gruppechat
Oprettet 8 år 2 måneder siden

Spiller du computerspil?

Super mange gange tak for en fantastisk aften i gruppechatten! Det var en fornøjelse at høre om jeres tanker og oplevelser med computerspil. Jeg er selv personligt meget glad for at game, så det var fedt at få lov til at høre at jeg langt fra er den eneste. Jeg synes også at I havde gjort jer nogle rigtig gode tanker om hvad computerspil egentlig gør for jer personligt og hvornår I kan mærke at I har spillet for meget. Vi havde besøg af Jesper Krogh Kristiansen som gæsterådgiver og han gav os et indblik i spillenes verden både ift. design, hacking og kodning. 

Gruppechatten handlede som sagt om computerspil, og vi snakkede både om hvordan man kan lave et spil, hvor meget tid I bruger på computerspil, hvilke spil I bedst kan lide (og hvorfor) og hvorfor det kan være svært for en pige at være gamer. Til jer som er interesserede i at lege med design af computerspil, henviste Jesper til codingpirates.dk, som laver forskellige arrangementer.

Der var ret mange af jer, som brugte 3-4 timer om dagen på at spille, og der var også enighed om at man ligefrem kan mærke det når man holder en pause. Så tænker man meget på spillet og bliver måske endda lidt frustreret over at man ikke har tiden til at spille. De fleste af jer spillede Minecraft, og det var især populært fordi man kan være kreativ og lade fantasien få frit løb. I var rigtig søde til at støtte hinanden og komme med gode råd til hvordan man kan blive bedre, hvis man sidder fast. Øvelse gør mester =)

Vi snakkede også om at de bedste læringsspil, er de spil hvor man ikke ved at man lærer. For som Jesper sagde, så bliver spil med tydelig læring, hurtigt ret kedelige. Vi kom også forbi hacking, og der var ret meget enighed om at det er lidt snyd at bruge programmer til at vinde. I spurgte ind til hvordan man kan sikre sig mod at blive hacket, og det snakker vi meget mere om i næste uge, hvor vi får besøg af en ekspert i privacy.

I kan læse mere om næste uges gæsterrådgiver her

Fordele og ulemper ved gaming

Vi snakkede meget om hvilke fordele I så ved at spille computerspil. Det var bl.a. at man tænker mere kreativt, tænker som et hold, bedre opmærksomhed, hurtigere reaktionsevne, det sociale liv og de fede oplevelser som det kan give at bygge noget sejt eller vinde. Jeg synes lige at jeg vil nævne at der f.eks. var en som havde bygget en kæmpe regnbue i Minecraft, en anden havde bygget et slot og en tredje havde bygget et hemmeligt hus under jorden - det er MEGA sejt, synes jeg! Det kræver altså virkelig en god fantasi og en ordentligt omgang tålmodighed! En af jer nævnte også en anden fordel: "Men en ting er sikkert - man bliver meget bedre til engelsk hvis man spiller."  Det var vi allesammen meget enige om! De fleste af jer synes også det var sjovest at spille sammen med andre.

Nogle af ulemperne var at man kan blive lidt træt i hovedet når man har spillet meget, man er ikke lige så meget sammen med familien og nogle af jer får endda fysisk ondt flere steder og problemer med synet, når I har siddet længe foran en computer. I var derfor også enige om at det er vigtigt at der er en balance, og at man ikke så føle sig forpligtet til at spille.

Hvem deltog?

Der var 23 unge forbi gruppechatten igår. Det endte med at der var en rimelig ligelig fordeling mellem drenge og piger, selvom der var flest drenge de første par timer. Som sagt, så snakkede vi også om at det kan være svært for en pige at være gamer - eller i hvert fald svært at indrømme det, fordi der er mange som synes at man så er lidt underlig. Jeg er bestemt ikke enig med det - jeg synes piger (og drenge) der gamer, er HELT VILDT seje! Og som I kan se, så er der altså en hel del fordele ved at man kan finde ud af at spille. Da vi var flest, var der 7 unge, men hele vejen igennem var I rigtig gode til at holde gang i snakken - både med hinanden, og med mig og Jesper. I var også helt vildt dygtige til at holde en god tone i chatten, og sørgede for at passe på hinanden. Jeg bliver bare så stolt over jer når det hele bare går så godt. I kan give jer et stort og velfortjent klap på skulderen!

Jeg håber på at se jer allesammen igen i næste uge samme tid, samme sted =)

God weekend!

   

 

Deltag i gruppechats på cyberhus.dk/gruppechat // Du er ikke alene

Kommentarer

Jeg er så skuffet over mig selv, fordi jeg helt glemte at komme! Jeg havde ellers set frem til denne gruppechat.. :/

660

Det behøver du ikke være Molly :) Du kommer bare næste gang. Og der er vist interesse for at vi snakker spil igen en anden gang! God weekend!

578

Tilføj kommentar

CAPTCHA
Dette spørgsmål bliver stillet for at tjekke om du er et menneske og for at forhindre automatiseret spam.
Udfyld feltet.

© Copyright 2022 - Center for Digital Pædagogik

En del af: EU's Safer Internet Program